Základné princípy a charakteristika sociálneho právneho štátu - Capeková, Jana
Základné súvislosti medzi princípmi právneho a sociálneho štátu. Vzťah základných ľudských práv a slobôd a sociálnych práv. Subsidiarita a solidarita. Princíp sociálnej rovnosti. K normatívnemu zdôvodneniu úlohy sociálneho štátu.