Politické a hospodárske súvislosti vývoja zahraničného obchodu - Bonko, Anton
Cesta k trvalému hospodárskemu rastu Slovenska je možná len cez rast výkonnosti ekonomiky. Orientácia na OECD a EÚ. Veľká otvorenosť ekonomiky. Malý vývoz do krajím východnej Európy. Trvalý obchodný deficit agrosektora. Dva typy hospodárskej a menovej politiky. Stabilita cez makroekonomiku. Vysoká investičná náročnosť. Zahraničný obchod - súhrnné výsledky za roky 1997-2001 s väzbou na makroekonomické ukazovatele.