External and internal entropy assessment on farms in relation to their competitiveness - Rolínek, Ladislav
Popis a vyhodnotenie miery entropie vo vybraných poľnohospodárskych podnikoch. Z hodnotenia úrovne ich riadenia vyplýva, že úroveň ich vnútornej, vonkajšej a celkovej entropie nie je príliš priaznivá pre ich ďalšiu dynamiku a rozvoj. Zo sledovaných ukazovateľov sa javí ako problematická zvlášť úroveň vnútornej entropie (hodnota sociálneho subsystému). Jej zlepšenie spočíva v zefektívnení riadenia ľudských zdrojov.