Profitability and risk of financial portfolio - Boháčková, Ivana
Poukázanie na možnosti výpočtu a vyhodnotenia investičných možností. Miera efektívnosti jednotlivých cenných papierov a ich zastúpenia v portfóliu. Rizikovosť investičnej akcie je viazaná na výsledky technickej analýzy jednotlivých cenných papierov a vzájomnú závislosť medzi nimi. Príspevok je spracovaný na teoretickej báze, postup je aplikovateľný v dimenzii agrárno-potravinárskeho komplexu, resp. v dimenzii agrobiznisu.