Ethnocentrism and consumer evaluations of Czech made yoghurt - Orth, Ulrich R.
Štúdia sa zaoberá otázkou, nakoľko je možné prostredníctvom, spotrebiteľského etnocentrizmu meraného konkrétne formou CETSCALE, prípadne v kombinácii s vybranými demografickými a psychografickými pre mennými predikovať spotrebiteľské hodnotenie domácich produktov v komparácii so zahraničnými. Potenciálna aplikácia tohoto návrhu je identifikácia trhových segmentov, vytvorenie efektívnej stratégie marketingovej komunikácie.