Štát zvyšuje ochranu a kontrolu svojich majetkových účastí - Medžová, Andrea
Zmenšovanie počtu štátnych podnikov, nárast akciových spoločností. Štátne podniky a akciové spoločnosti, ktoré sú vylúčené z privatizácie a štát zostáva jediným vlastníkom. Zhodnocovanie majetku obchodných spoločností vo vlastníctve štátu. Zámerom vládnych opatrení je postupne zrušiť štátne podniky a transformovať ich na akciové spoločnosti. Nové záväzné stanovy pre akciové spoločnosti so 100 perc. účasťou štátu.