Aplikácia ukazovateľov EVA v rámci medzipodnikového porovnania - Markovič, Peter, 1974-
Ukazovateľ EVA (Economic Value Added). Využitie ukazovateľa pri posudzovaní výnosnosti podniku, pri analýze zhodnocovania akciového kapitálu. Základná podoba ukazovateľa sa čiastočne modifikuje v závislosti od špecifík účtovníctva a výkazníctva. Príklad.