Predchádzanie vzniku pohľadávok po lehote ich splatnosti - Bizub, Peter
Opatrenia na obmedzenie vzniku starších pohľadávok. Prerozdelenie kompetencií pri uzatváraní obchodov a vymáhaní pohľadávok. Preverenie informácií o odberateľovi. Overenie zdrojov platobnej schopnosti. Zabezpečovacie inštitúty, ktoré nám umožnia splnenie našej pohľadávky odberateľom.