Systémy automatické identifikace - Svatoš, David
Pokračovanie z č. 3/2002. Rozdelenie systémov RFID podľa stavby transponderov a ich špecifických vlastností. Najčastejšia klasifikácia je podľa: nosiča energie, oblastí frekvenčného vysielania, funkčnej špecifikácie, prenosových metód a kapacity pamäte, čítacej resp. zapisovacej dĺžky, viac možností použitia - EAS funkcie (elektronickej kontroly) atď.