Manažerské účetnictví - Svoboda, Stanislav
Zmysel manažerského informačného systému (MIS) - aby bol nástrojom riadiacich subjektov pri ich rozhodovacej aktivite. Prístup k MIS z pozícií počítačového chápania. Poznatky z motivačne orientovaných teórií riadenia. Motivačné aspekty pri vytváraní MIS a autentičnosť aktivity riadiaceho subjektu. Užívateľská adekvátnosť a racionalita MIS.