K európskym štandardom sociálneho zabezpečenia sa SR neprihlásila - Baťo, Rado
Vláda SR zamietla schváliť podpísanie Európskeho zákonníka sociálneho zabezpečenia s odôvodnením, že by jeho prípadná ratifikácia brzdila reformy. Názory pravice a ľavice. Analýza expertov Rady Európy (RE) pre Slovensko. Úroveň dávok požadovaná Európskym zákonníkom sociálneho zabezpečenia. Len štyri európske krajiny - Holandsko, Luxembursko, Belgicko a Nemecko - ratifikovali celý zákonník a protokol.