Adam Smith a metodologické otázky poznání spontánního řádu tržního hospodářství - Pavlík, Ján
Historický pohľad na ekonomické myslenie a tvorbu Adama Smitha. Teoretická história a Dejiny astronomie. Teoretická história a Bohatstvo národov. Smithovo teoreticko-historické chápanie dejín.