Globalizácia posúva hranice priemyslu luxusu - Schönwiesner, Roman
Výrazný pokles turizmu, zníženie kurzu japonského jenu, pokles spotrebiteľskej dôvery tvrdo zasiahli priemysel luxusu. Najdôležitejšími zákazníkmi priemyslu luxusu sú Američania a Japonci, ktorí po teroristických útokoch v septembri 2001 okamžite opustili veľké medzinárodné metropoly. Nové trhy luxusu. Priemysel luxusu žije z Ázie.