Konfrontácia postojov obyvateľov členských a kandidátskych krajín k rozšíreniu Európskej únie - Šaková, Beáta
Porovnanie postojov - členov EÚ i kandidátov do EÚ, do akej miery sa ich očakávania zhodujú. Podpora rozšírenia EÚ medzi jej občanmi. Preferencie členských štátov EÚ voči kandidátskym krajinám. Postoje občanov kandidátskych krajín EÚ. Význam predvstupových kritérií z pohľadu EÚ.