Globalizace a vzdělávací politika v Evropské unii - Štěrbová, Pavla
Komplexný vzťah medzi globalizáciou, ekonomikou a kultúrou. Ciele vzdelávacej politiky v EÚ. Vzdelávanie a morálna a kultúrna dimenzia. Ekonomický rast, konkurencieschopnosť a informačná spoločnosť.