Vznik a história Katedry účtovníctva na Ekonomickej univerzite v Bratislave a jej podiel na výchove účtovných pracovníkov a audítorov - Soukupová, Božena
Účtovníctvo sa všeobecne vníma v dvoch polohách - ako praktická činnosť a ako vedná disciplína. Postavenie v oblasti vzdelávania účtovníctva v systéme vysokého ekonomického školstva, osobitne jubilujúcej Katedry účtovníctva na FHI EU v Bratislave (50. výročie). Vznik, história a súčasnosť Katedry účtovníctva. Spolupráca Katedry s inými odbornými inštitúciami.