Medzikontinentálna a kontinentálna doprava v procese globalizácie - Hansenová, Heda
Päť základných dopravných odborov, ktoré tvoria svetový dopravný systém. Námorná nákladná doprava. Železničná a cestná doprava v EÚ. Vývoj medzinárodného námorného obchodu od 1970 do 2000. Preprava tovaru v rámci železničnej a cestnej dopravy v jednotlivých krajinách Európy.