Zaregistrovanie spoločnosti trvá na slovenskom súde v priemere jeden mesiac - Štaffenová, Katarína
Rastúci počet novovznikajúcich spoločností je indikátorom zdravého vývoja sektora malých a stredných podnikov. Proces registrácie nových spoločností na súde je veľmi zdĺhavý. Vznik nového druhu podnikania - špecializované firmy na zakladanie a prevod nových spoločností. Práca, ktorú vykonávajú špecializované spoločnosti.