Manažéri vidia možnosti zvyšovania zamestnanosti inde ako politici - Kovalčík, Ján
Potreba zníženia administratívnej náročnosti podnikania. Veľa času musia manažéri venovať neprehľadnej legislatíve. Najhoršie sú na tom malé firmy, ktoré si nemôžu dovoliť referentov na stále sa meniacu legislatívu. Po nestabilnej legislatíve veľkou prekážkou podnikania je korupcia. Často diskutovanou otázkou sú aj dane z príjmov. Faktory odrádzajúce podnikateľov a manažérov od zamestnávania väčšieho počtu zamestnancov.