Teoretické otázky inflácie v interpretácii Miltona Friedmana - Gonda, Vladimír
Friedmanova peňažná interpretácia inflácie. Úloha peňazí v procese vzniku a rozvoja inflácie. Mechanizmus pôsobenia peňazí na ceny. Friedmanova kritika Phillipsovej krivky. Odporúčanie na liečenie inflácie. Hlavný nástroj boja proti inflácii - regulácia peňažnej masy prostredníctvom riadenia peňažných agregátov. Ústup od monetarizmu. V 90. rokoch prechod centrálnych bánk na novú stratégiu menovej politiky - cielenie inflácie (inflation targeting).