Filozofia a stratégia hľadania kvality života - Tuma, Miroslav
Názory na problematiku kvality života v protiklade s enormne rýchlym tempom vedecko-technického rozvoja. Pôvod slova a pojmové vymedzenie emócie. Globalizácia a kumulatívne efekty. Disipatívne mechanizmy zmien kvality života. Absorpčné zmeny kvality života. Výmenné mechanizmy zmien kvality života. Ekonomické a sociálne súvislosti a závislosti. Perspektíva a možnosti zmeny. Budovanie kvality života. Charta európskych hodnôt.