Odložiť rozšírenie EÚ je z ekonomického hľadiska nezmyselné - Šalgovičová, Jana
Podľa štúdie nemeckej Deka Banky je nevyhnutné prijať asociované krajiny do EÚ namiesto ich odkladu. Poradie úspešnosti transformujúcich sa krajín podľa analýzy Deka Banky.