Demokracia včera, dnes a zajtra - Beneš, Eduard
Povojnová demokracia a problém demokratickej byrokracie čiže úradníctva. Problém byrokracie v každom politickom režime. Byrokracii sa venuje málo pozornosti. Demokracia by sa mala vyvarovať najmä troch hlavných hriechov modernej byrokracie. Obmedzenia, ktoré by sa mali vytvoriť na zamedzenie rozširovania byrokracie.