Vnitroodvětvový obchod a vliv rozdílů ve velikosti zemí - na případu Slovinska a České republiky - Černoša, Stanislav
Meranie vnútroodvetvového obchodu v rámci celkového obchodu Slovinska a ČR na úrovni 3 číslic Štandardnej klasifikácie medzinárodného obchodu (STIC). Testovanie dvoch hypotéz: 1. celková úroveň českého a slovinského vnútroodvetvového obchodu v druhej polovici 90. rokov bola bližšie úrovni vyspelých priemyselných trhových ekonomík, 2. úroveň vnútroodvetvového obchodu každej krajiny je korelovaná s HDP na hlavu a veľkosťou trhu.