Prvá päťka najväčších svetových bánk sa vlani nezmenila - Záborský, Ján
Výsledky svetových bánk z r. 2001 potvrdili globálnu recesiu poklesom objemu aktív i ziskov. Banky čelia problémom redukciou nákladov. Rebríček Top 250 bánk zverejňovaných britským časopisom Euromoney. Rebríček svetových bánk podľa akciového kapitálu. Prvá päťka sa vlani nezmenila. Slovenskí zahraniční vlastníci na čele chýbajú. Nemeckým bankám poklesli zisky.