Rok 2002 - aké plusy a mínusy zaznamenalo ľudstvo - Moravčíková, Marta
Pohľad na rozvoj ľudstva podľa materiálov zo Správy o rozvoji ľudstva 2002. Najlepšia a najhoršia krajina. Ciele pre rozvoj tisícročia. Demokracia, sloboda slova a životná úroveň. Viac právomocí rozvíjajúcim sa krajinám. Aké vzdelané je ľudstvo 21. storočia. Ako znížiť chudobu a jej hrozby. Negatíva a rozdiely v životnej úrovni. Postavenie žien pri riadení štátov.