Evropský justiční prostor v oblasti soukromého práva - reflexe nejnovějšího vývoje - Týč, Vladimír
Súkromnoprávne aspekty jednotného vnútorného trhu Európskeho spoločenstva a pojem európskeho justičného priestoru. Zmeny, ktoré priniesla Amsterodamská zmluva z r. 1997 (prechod oblasti justičnej spolupráce do právomoci ES). Nová komunitárna legislatíva v tejto oblasti fakticky nahradzujúca predchádzajúce medzinárodné dohody.