Countryside, tourism development and national heritage revitalisation - Hájek, Tomáš
Prehlbovanie reflexie o budúcnosti českého vidieka, nie len vo vzťahu k multifunkčnému poľnohospodárstvu, ale zvlášť vzhľadom k odvetviu služieb. Reflexie v odvetví cestovného ruchu, kde dochádza k pochopeniu nevyhnutnosti celkovej legislatívnej úpravy, ktorá by definovala cestovný ruch ako dlhodobý celospoločenský záujem najmä vo vzťahu k regionálnemu rozvoju. V rámci českého vidieka predstavuje fond kultúrnych pamiatok kľúčovú atraktivitu. Terciarizácia vidieka sa neobíde bez posilnenia stratégie oživenia pamiatkového fondu.