Environmental analysis in the winegrowing industry - Tomšík, Pavel
Analýza prostredia vo vinohradíctve a vinárstve je potrebná pre strategické riadenie podnikov tohto odvetvia. Príspevok je zameraný na analýzu PEST a venuje určitú pozornosť jednotlivým faktorom. Uvádza nutnosť adaptácie legislatívy ČR na podmienky EÚ. Obnova viníc dotáciami z rozpočtu štátu. Zmeny technológií pestovania a zmeny vo vinohradníctve. Význam podielu vinohradníckeho a vinárskeho sektora v ČR na celkovej poľnohospodárskej produkcii v regiónoch.