Ekonomická sila nadnárodných spoločností stúpa - Schönwiesner, Roman
Porovnanie ekonomickej sily nadnárodných spoločností a jednotlivých národných ekonomík. Porovnanie sa uskutočnilo na základe údajov z r. 2000 metódou komparácie vytvorenej pridanej hodnoty. Najväčšie ekonomické celky na svete. Slovensko je podľa správy UNCTAD 86-tou najväčšou ekonomikou na svete.