Systémy dôchodkového zabezpečenia v krajinách EÚ - Dobšovič, Matúš
Dôchodkové zabezpečenie v krajinách Európskej únie (EÚ). Reformy systémov dôchodkového zabezpečenia. Výdavky na starobné dôchodky v pomere k HDP. Vek priznania nároku na starobný dôchodok. Porovnanie krajín EÚ. Situácia v postkomunistických krajinách (SVE). Problematika vývoja populácie. Demografická situácia. Životná úroveň dôchodcov v celej EÚ.