Úspech slovenského obuvníctva závisí od vývozu - Apolen, Peter
Slovenské obuvníctvo je závislé od zahraničných trhov. Takmer celá produkcia obuvníckych závodov smeruje na export. Hospodárenie kožiarskeho a obuvníckeho priemyslu v r. 2001 - zisky. Zahraničných investorov láka na Slovensko najmä lacná pracovná sila. Aj domáci výrobcovia musia vyvážať.