Zákon č. .../2002 z 18. júna 2002 o platobnom styku a o zmene a doplnení niektorých zákonov
Znenie zákona č. .../2002 Z.z. z 18. júna 2002 o platobnom styku a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Tento zákon upravuje a) vykonávanie tuzemských prevodov peňažných prostriedkov, b) vykonávanie cezhraničných prevodov preňažných prostriedkov, c) vydávanie a používanie elektronických platobných prostriedkov, d) vznik a prevádzkovanie platobných systémov, e) dohľad nad platobnými systémami a platobným stykom, f) reklamácie a riešenie sporov z platobného styku. tento zákon nadobúda účinnosť 1. januára 2003 s výnimkou niektorých ustanovení, ktoré nadobúdajú účinnosť dňaom nadobudnutia zmluvy o pristúpení SR k EÚ.