Na čiernu prácu upozorňujú aj konkurenti - Sedlák, Miro
Skrytá zamestnanosť (čierna práca) patrí k sprievodným javom každej ekonomiky. Národný inšpektorát práce, ktorého úlohou je tzv. čiernu prácu odhaľovať. Množstvo odhalených nelegálne zamestnaných osôb. Nedokonalosť legislatívy - priestor na obchádzanie zákonov. Zamestnávateľ a zamestnanec sa často kryjú.