Zákon o azyle nadobúda účinnosť 1. januára 2003 - Roháč, Ján
Predmet zákona a vymedzenie pojmov. Konanie o azyle. Práva a povinnosti žiadateľov a azylantov. Spolupráca s úradom vysokého komisára, medzinárodnou organizáciou pre migráciu a mimovládnymi organizáciami.