K příčinám měnových krizí - empirie a teorie - Helísek, Mojmír
Vymedzenie pojmov - menová kríza, banková kríza, finančná kríza. Príčiny menových kríz a vybrané teoretické modely týchto príčin. Mechanizmus šírenia, rozptylu menových kríz.