Nariadenie vlády č. 504/2002 Z.z. Slovenskej republiky o podmienkach poskytovania osobných ochranných pracovných prostriedkov
Toto nariadenie transponuje do právneho poriadku Slovenskej republiky smernicu Európskych spoločenstiev, ktorá je uvedená v prílohe 1 tohto článku. V ďalších prílohách je uvedený Zoznam osobných ochranných pracovných prostriedkov /OOPP/, Zoznam nebezpečenstiev, Zoznam prác, pri ktorých sa poskytujú OOPP, Zoznam kritérií na výber OOPP.