Analýza diskrepancí v poptávce po penězích domácností a firem v ČR 1994-2000 - Melecký, Martin
Teória dopytu po peniazoch firiem v ČR (Millerov-Orrov model dopytu firiem po peniazoch, Sprenkleov-Millerov model opatrnostného dopytu po peniazoch). Empirická analýza dopytu firiem po peniazoch. Porovnanie s dopytom po peniazoch domácností. Implikácia pre menovú politiku.