Minimálna mzda, jej vývoj a porovnanie s krajinami V4 a EÚ - Schwarcová, Monika
Schválením novej výšky minimálnej mzdy, platnej od 1. októbra 2002 vzrástol podiel minimálnej mzdy na priemernej mesačnej mzde na Slovensku. Minimálne mzdy ako také by mali odrážať a dostatočne plniť viaceré funkcie: 1. sociálna funkcia, 2. ekonomická funkcia., 3. prostriedok ekonomického napredovania a zvyšovania výkonnosti. Vývoj nákladov práce. Minimálna mzda vo svete. Porovnanie úrovne mesačnej minimálnej mzdy v krajinách Európskej únie v rokoch 2001 a 2002 pri porovnaní so Slovenskou republikou. Sociálne partnerstvo a minimálna mzda.