Straty zvyšujú chuť riskovať - Garaj, Patrik
Udelenie Nobelovej ceny za r. 2002 v odbore ekonómia Američanovi Vernonovi Smithovi a občanovi USA a Izraela Danielovi Kahnemanovi. D. Kahneman bol ocenený za to, že "do ekonómie vniesol prvky psychologického výskumu, predovšetkým vo vzťahu k vyhodnocovaniu a rozhodovaniu v stave neistoty". V. Smith si cenu zaslúžil etablovaním "laboratórnych experimentov ako nástroja empirickej ekonomickej analýzy, predovšetkým pri štúdiách rôznych trhových mechnizmov".