Dvacet let od vypuknutí dluhové krize - dokončení - Jonáš, Jiří
Koncom 80. rokov sa objavuje nový výraz - emerging market countries - novo vznikajúce trhové ekonomiky. Prístup týchto krajín na medzinárodný finančný trh. Hlavným zdrojom financovania sa stávajú aj priame zahraničné investície. Zmena priebehu finančných kríz v 90. rokoch.