Mestá odkrývajú karty pred veriteľmi aj voličmi - Apolen, Peter
Slovenské mestá využívajú rating ako formu externého auditu a na prezentáciu pred verejnosťou. V súčasnosti má na Slovensku takéto hodnotenie štrnásť miest. Samosprávy si vyberajú z dvoch ponúk - Slovenská ratingová agentúra (SRA) a CRA Rating Agency. Nie všetky samosprávy sa však rozhodli služby agentúr využiť.