Informácia o novele zákona o správe daní a poplatkov - Beňová, Marcela
Záložné právo je jedným z významných zabezpečovacích inštitútov súkromného práva, ktoré je upravené ustanoveniami Občianskeho zákonníka. V podmienkach daňovej správy záložné právo slúži na zabezpečenie už splatnej dane. Záložné právo a predbežné opatrenie. Záložné právo a daňové tajomstvo. Notársky centrálny register záložných práv. Záložné právo a premlčanie. Záložné právo k nehnuteľnostiam. Záložné právo a daňová exekúcia. Pracovný list - záložné právo.