Daňové povinnosti prekladateľa v rokoch 2002 a 2003 - Piršelová, Dagmar
Pri zdaňovaní príjmov prekladateľa vychádzame zo zákona č. 366/1999 Z.z. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov. Druhy príjmov prekladateľa a spôsoby zdanenia. Príjmy zo závislej činnosti. Príjmy na základe autorského zákona a zákona o znalcoch a tlmočníkoch. Príjem na základe živnosti. Príjem na základe občianskoprávneho vzťahu.