Konkurenčnou výhodou krajiny môže byť podnikateľská elita - Začková, Katarína
Manažérom firiem stále chýbajú schopnosti nájsť, osloviť, zaujať a presvedčiť globálnych partnerov. Manažéri by mali vedieť identifikovať príležitosť. Slovensko sa nachádza v tzv. semiperiférnej oblasti. Zanedbané regióny, problémy s kvalitou ľudských zdrojov. Pokrok v zosúladení slovenských zákonov s európskymi normami - otázka ich uplatnenia v bežnej praxi.