Inštitucionálne prostredie v období pred vstupom Slovenskej republiky do Európskej únie - Brzica, Daneš
Hlavným predpokladom prijatia SR do Európskej únie, je mať aj adekvátnu inštitucionálnu štruktúru (reforma právneho systému, administratívna reforma, posilnenie Colného riaditeľstva SR, posilnenie právomoci Najvyššieho kontrolného úradu, transformácia štátnej štatistiky). Inštitucionálne prostredie a efektívne fungovanie podnikovej sféry. Regulácia v ďalších oblastiach ekonomiky. Hodnotenie doterajšieho vývoja v medzinárodnom kontexte.