Zdražením cestovného štát iba dobieha zameškané - Apolen, Peter
Vláda sa po dvoch rokoch opäť rozhodla zvýšiť ceny regulovaného cestovného. Nárast cien v autobusovej a železničnej doprave. Čo by malo priniesť zvýšenie cestovného SAD a železniciam. Dopravné podniky sú dlhodobo stratové. Potreba zníženia nákladov a zvýšenia efektívnosti. Situácia v podnikoch SAD je v porovnaní so železnicami priaznivejšia.