Deflace - definiční znak zdravé ekonomiky - Šíma, Josef
Charakteristika pojmov - inflácia a deflácia. Deflácia v dôsledku hospodárskeho rastu, hromadenia hotovosti, poklesu bankových úverov, konsolidačnej deflácie. Dôsledky boja proti deflácii.