Podniková kultúra a etika manažéra - Janotová, Helena
Zavádzanie a využívanie etických kódexov u podnikateľských subjektov v krajinách s trhovou ekonomikou. Etický kódex manažérov je významným preventívnym prostriedkom proti prejavom neetického správania. Hodnotová orientácia manažéra. Vzťah k vlastníkom, resp. zamestnávateľom. Vzťah k spolupracovníkom. Vzťah k záujmovým skupinám. Vzťah k zákazníkom. Vzťah k manažérskej komunite. Vzťah ku konkurencii. Uvedený koncept etického kódexu môže poslúžiť ako metodická pomôcka pri koncipovaní konkrétneho reálneho etického kódexu.