Makroekonomické indikátory ČR ve světle ekonomické teorie - Kraft, Jiří
Vývoj makroekonomických ukazovateľov je dokladom stupňa úspešnosti ekonomiky. Väzby medzi jednotlivými makroekonomickými ukazovateľmi. Hrubý domáci produkt (HDP) a miera inflácie. HDP a diskontná sadzba. HDP a miera nezamestnanosti. HDP a platobná bilancia. HDP a devízový kurz. Miera inflácie a miera nezamestnanosti. Zmena devízového kurzu a saldo zahraničného obchodu.